Jaaroverzicht 2015

Het bestuur van Boskoop Creatief wenst alle cursisten, docenten, en bezoekers van onze website 
 
Prettige Kerstdagen en een Gelukkig 2016
Nieuws:
Creatief Boskoop 2015
Op vrijdag 11 december is de tentoonstelling, eerder dan het plan was, afgesloten. Helaas kan het niet anders omdat de bibliotheek De Groene Venen in Boskoop stopt. Onze voorzitter heeft het tijdens haar inleiding even aangestipt. Waarschijnlijk kunnen we 2 maanden niet terecht aan de Babsloot, want zo lang duurt het voordat de nieuwe bibliotheek Rijn en Venen geïnstalleerd is.
Onder de groepsfoto van de winnaars (of hun stand-ins) staat een link naar de foto-impressie, gemaakt door Rien de Wit, van de jurering en prijsuitreiking.
In de expositieruimte van de bibliotheek aan de Babsloot is op zaterdag 7 november de 41e keer de expositie ‘Creatief Boskoop’ geopend door de heer Dingemans van Leeuwen.

Hieronder een impressie van onze eigen fotograaf Rien de Wit.

Beeldenstorm 2015
Tijdens de braderiedagen, vrijdag 18 september van 14.00 tot 21.00 uur en zaterdag 19 september van 10.00 tot 16.00 uur, is er een expositie “Beeldenstorm 2015” in “het Kerkje” op het Gouweplein. Hier worden sculpturen en beelden van 18 Boskoopse kunstenaars vertoond.
  
 (foto’s Rien de Wit)
Winnaarstentoonstelling
Van vrijdag 28 augustus tot vrijdag 25 september kunt u kunstwerken van de winnaars van ‘Creatief Boskoop’ bewonderen in onze bibliotheek aan de Babsloot.
  
De Schone van Boskoop Kunst- en Muzieksafari 2015

Zaterdag 5 en zondag 6 september 2015 van 11.00 tot 17.00 uur
 
Ook dit jaar hebben weer veel Boskoopse kunstenaars hun eigen atelier opengesteld en hun werk getoond.
Op de schitterende locatie aan de Oude Wijk 13 heeft Boskoop Creatief reclame gemaakt voor de cursussen en workshops van het nieuwe seizoen en hebben een aantal cursisten o.a. Gerrie Hooftman, Thea van den Berge, Gerry Verkade, Ria van der Kooij en de deelnemers van de zomertour hun werken tentoongesteld en toegelicht.
 
 
 
Zomertour in augustus
Elke zaterdagochtend in augustus is op locatie geschilderd in Boskoop. De eerste keer was op de Oude Begraafplaats Reijerskoop.
 
Zaterdagochtend 8 augustus is er geschilderd op de kinderboerderij met adviezen van Annemarie van Hooff.
 
De derde keer werd ’t Kerkje in de BC straat getekend en geschilderd met onze expert Ingrid Hertog.
 
De vierde keer is een bezoek gebracht aan de kassen en achtertuin op De oude Wijk 13.
 
De laatste middag is samen met Wemmeke geschilderd in de sortimentstuin.
 
Zomerweek Beeldhouwen
Helaas kon de zomerweek beeldhouwen niet doorgaan omdat er te weinig aanmeldingen zijn dit seizoen.
 
 
Kunstmarkt 2015

 

Door het mooie weer en de unieke locatie op De Proeftuin van Holland is de kunstmarkt een groot succes geworden.

 
 
  

Uitnodiging
In de pop up galerie woodlove & friends, wijdstraat 19 is er werk te zien van Annemarie van Hooff, Irene Hoogendoorn, Carla Middelkoop, Ingrid Thies en Daniel van Soest. De galerie is open op donderdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

 
Expositie werken van cursisten in de bibliotheek
Regelmatig zijn kunstwerken van onze cursisten in de bibliotheek te bekijken.
  
 
Workshop speksteen
Dit jaar is op vrijdag 10 april de workshop speksteen gehouden. Het was fantastisch voorjaarsweer, daarom werd er in de open lucht gewerkt.
 
 
Voor wie het leuk vindt om een keer mee te doen
Kunstmarkten in 2015 op locatie Rijnplein in AlphenData: koopzondag 7 juni, 5 juli, 2 augustus, 6 september. En zaterdag 19 september met de Uitmarkt. Tussen 12.00 en 17.00. Kunstenaars betalen 25,- per kraam ex btw. Een kraam is 4 meter breed en 2 meter diep en hebben een wit bovenzeil.  
Kijk voor meer info op: http://www.naterop.nl/portfolio/Alphense-Kunstmarkten
Werk cursisten van Truus Martens thema beweging
Prijsuitreiking en sluiting 40e  tentoonstelling van Boskoop Creatief

                                                                         (foto Rien de Wit)
 
Op 23 januari is de tentoonstelling afgesloten met een aparte jury- en publieksprijs. Namens de jury bestaande uit Annelies Zonneveld, Annemarie Bos en Thea de Lange vertelde Annelies dat het dit jaar extra moeilijk was om een keuze te maken. Na een eerste selectie van fijn, extra fijn en zeer fijn bleven 12 kunstwerken die specifiek werd toegelicht. Tenslotte bleven 5 kunstwerken over. Een eervolle vermelding kreeg Piet Smit en vervolgens Yana Straver. Gedeeld tweede, werden Thea van den Berge en Sergey Kuznitsjev met een zeer prominent varken en een verfijnd acryl van een dame genaamd Carla. De winnaar van de juryprijs is Anja Groenestein geworden met een scherp uitgesneden ‘oude man’.
 
    
 
De publieksprijs was een stuk makkelijker. Na telling van de stembriefjes van de bezoekers van de tentoonstelling bleek Frans Rurup met 37 stemmen derde met zijn hagedis en bleven twee winnaars over Johan de Bruin met 55 stemmen voor zijn ‘briefschrijver aan het raam’ en Piet Smit met 57 stemmen voor zijn ‘oude pastorie’Dus net 2 stemmen meer en dus de winnaar van de publieksprijs.
 
     
 
De totale uitslag staat bij Exposities onder Creatief Boskoop 2014.

Reacties zijn gesloten.