Zeven winnaars gehuldigd bij afsluiting wedstrijdtentoonstelling van Boskoop Creatief

De prijsuitreiking van de jaarlijkse wedstrijdtentoonstelling “Creatief Boskoop” werd zaterdagochtend 16 december, voor de laatste maal in de locatie van de bibliotheek aan de Babsloot, letterlijk ingeluid door een spontaan bezoekende kerstman met koperen bel. Voorzitter Boskoop Creatief, Hellen Snoek, liet de in grote getallen gekomen aanwezigen, niet lang in spanning wachten en startte met de bekendmaking van de winnaars van de juryprijs. Jurylid Charissa Bontje (voormalig tweevoudig winnaar van deze jaarlijkse tentoonstelling en semiprofessioneel vrijgevestigd kunstenaar), lichte de overweging en keuze van de jury toe.
De winnaars van de juryprijs in de categorie platte vlak: Rosemarie de Heij (1ste prijs), Jan van Dijk (2de prijs) en Arja de Jong (3de prijs) werden geroemd om hun kleurgebruik, compositie en/of uitwerking.
In de categorie driedimensionaal, dit maal voor het eerste jaar als aparte categorie benoemd, gejureerd en uitgereikt: Kees Borst, met een in oorspronkelijk ontwerp bakelieten klok, deskundig uitgevoerd in keramiek. Zijn naam prijkt nu als eerste op de door keramist/beeldhoudster Els de Jong ontworpen en uitgevoerde wisseltrofee voor 3-D werk.
De publieksprijs kende ditmaal 4 prijswinnaars, vanwege een verassende dubbele prijswinnaar, Rosemarie de Heij, die naast de juryprijs, bij de verkiezing door het publiek, ook nog eens de 2de prijs wist te behalen. Mary van Leeuwen won met de meeste stemmen de publieksprijs. 3de prijs was voor Gerrie Hooftman en 4de prijs voor Tiny Cok.
Alle prijswinnaars werden beloond met kleurrijke bossen bloemen, een aangeklede cadeaubon van een in de gemeente gevestigde hobbywinkel, en de eerste prijs winnaars mogen een jaar lang de wisseltrofee met daarin hun naam gegraveerd, op een prominente plek in hun huis zetten. In 2018 volgt een gezamenlijke winnaarstentoonstelling.
Ook in 2018 organiseert Boskoop Creatief weer een grote diversiteit aan cursussen voor kunst- en cultuurliefhebbers. Het nieuwe voorjaarsseizoen gaat de derde week van januari van start en inschrijven is al begonnen. Kijk op www.boskoopcreatief.nl of bel 06-22479843.

Reacties zijn gesloten.