Feestelijke opening tentoonstelling ‘Creatief Boskoop’ in zorgcentrum Floravita

 

Op vrijdag 9 november 2018 is de 44ste wedstrijdtentoonstelling ‘Creatief Boskoop’ feestelijk geopend op een hiervoor nieuwe locatie: Zorgcentrum FloraVita. Voorzitter van Stichting Boskoop Creatief Hellen Snoek en Hoofd Service van Flora Vita, Ingrid Hut spraken de volle zaal met exposanten, ouderen en vrijwilligers toe en legden de reden van deze samenwerking uit.

Vooruitlopend op de toekomstige verhuizing van de bibliotheek, waar voorheen de exposities plaats vonden, hebben Boskoop Creatief en  Zorgcentrum Flora Vita de handen in één geslagen. Beide organisaties zien voordelen voor de eigen doelgroep, in het organiseren van een gezamenlijk kunstevenement. Voor de deelnemende (amateur) kunstenaars omdat hun werk door meer mensen gezien kan worden, tijdens de ruime openingstijden van het zorgcentrum, in aanwezigheid van een representatieve horecagelegenheid. Voor de bewoners en hun familie en begeleiders, om actief deel te kunnen nemen aan een kunstevenement, zelf de kunst te bekijken, er van te genieten, en over te oordelen door het invullen van een stemformulier. Een vorm van hersengymnastiek, zoals tijdens de toespraak genoemd werd.

Als openingshandeling werden door Ingrid Hut en Hellen Snoek, de eerste verfstreken aangebracht op een schilderdoek, waarna alle aanwezigheden werden uitgenodigd met eigen verfstreken een bijdrage te leveren aan het geheel. Met de bijdragen van kunstenaars en bewoners is het schilderij een fleurig geheel geworden en toegevoegd, op een schildersezel, aan de tentoonstelling.  Komende maand mag elke bezoeker, met verf of viltstift, het groepskunstwerk verder aanvullen.

De jaarlijks best bezochte tentoonstelling is speciaal bedoeld voor Boskoopse (amateur)kunstenaars van alle leeftijden.  Iedereen die in Boskoop woont, mag deelnemen met een vrij onderwerp.  Het aanbod is opnieuw divers.  De kunstwerken worden beoordeeld door zowel een vakjury als het bezoekende publiek.  De stembus is dit jaar open tot en met 7 december tot 15.00 uur.  De uitslag van de juryprijs en de publieksprijs worden bekend gemaakt op zaterdagochtend 15 december om 10.00 uur, eveneens in het restaurant van Zorgcentrum Flora Vita.

 

Dit is het echtpaar Paulus en Heleen Blok. Heleen is een creatieve alleskunner, heeft deze wedstrijd eerder gewonnen en is sinds dit jaar lid van de expositieopbouw commissie van Boskoop Creatief. Zij heeft haar man, na zijn ontstane handicaps, gestimuleerd zich ook creatief te uiten. Als functioneel éénarmige heeft Paulus daarin een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

 

Reacties zijn gesloten.