Winnaars Creatief Boskoop gehuldigd in Zorgcentrum Boskoop

Blijde gezichten bij de winnaars van de jaarlijkse wedstrijd tentoonstelling Creatief Boskoop op zaterdagochtend 15 december in Zorgcentrum Floravita te Boskoop. Onder het genot van een warme drankje op een koude ochtend in een gezellige ambiance, wachtten de deelnemers en hun familieleden in spanning de uitslag af, van de juryprijzen en de publieksprijzen.
De eerste prijs voor ruimtelijk werk/toegepaste kunst, reikte jurylid Annette Vergeer uit aan Sergej Kuzmitsjev. Zijn modieuze, uit afvalmateriaal gecreëerde tas met bijpassende riem, maakte veel indruk op de jury. De eerste prijs in platte vlak technieken ging naar een door Anja Stolwijk gemaakte en op bijzondere wijze afgedrukte foto. Haar werk werd door het bezoekende publiek eveneens hoog gewaardeerd, want zij behaalde de meeste stemmen en won daarmee twee keer de 1ste prijs.
De winnaars van de 2de en 3de prijs in de jury categorie platte vlak: Esther van Klaveren (2de prijs) en Miranda Bulk (3de prijs) werden geroemd om de kracht van hun onderwerpen en de technisch goede uitvoering. De 2de prijswinnaar in ruimtelijk werk, Sandra Bunnik werd gewaardeerd om de gedetailleerde uitvoering, het uitgewerkte verhaal en het gebruikte materiaal. Annemiek Berkouwer-Buitendijk kreeg met haar schilderij “Labrador” zoveel stemmen van het publiek dat zij de 2de prijs behaalde. Mary van Leeuwen viel opnieuw in de prijzen met een 3de prijs voor haar schilderij “Vintage Cadillac”.
Alle prijswinnaars werden beloond met kleurrijke bossen bloemen, een aangeklede cadeaubon van een in Alphen aan den Rijn gevestigde hobbywinkel, en de eerste prijs winnaars mogen een jaar lang de wisseltrofee, met daarin hun naam gegraveerd, op een prominente plek in hun huis zetten.
Voorzitter van Boskoop Creatief Hellen Snoek bedankte het personeel van Floravita voor het beschikbaar stellen van hun locatie en cateringservice en hield meteen een kleine stemming onder de aanwezigen over de keuze voor deze locatie en opties voor de toekomst.

Ook in 2019 organiseert Boskoop Creatief weer een grote diversiteit aan cursussen voor kunst- en cultuurliefhebbers. Het nieuwe voorjaarsseizoen gaat de derde week van januari van start en inschrijven is al begonnen. Kijk op www.boskoopcreatief.nl of bel 06-22479843.

Reacties zijn gesloten.