Kunstenaressen met ‘hoog niveau’

Vlnr: Heleen Blok, Jessica Groenewegen, Sandra Bunnik, Femke van Roosmalen, Miranda Bulk, Maidy Koster, Annemiek Berkouwer.
Vlnr: Heleen Blok, Jessica Groenewegen, Sandra Bunnik, Femke van Roosmalen, Miranda Bulk, Maidy Koster, Annemiek Berkouwer. (Foto: Morvenna Goudkade)

Kunstenaressen met ‘hoog niveau’

Morvenna Goudkade

Prijsuitreiking Creatief Boskoop

De dames zijn aan zet, zaterdag tijdens de prijsuitreiking van de 45e wedstrijdtentoonstelling Creatief Boskoop. Zowel de juryprijzen en publieksprijzen, als ook de overige prijzen, gaan naar vrouwelijke deelnemers.

BOSKOOP – In de bibliotheek aan de Babsloot in Boskoop wordt de prijsuitreiking opgeluisterd met warme chocolademelk, kerstkransjes en een kerstkoor in Charles Dickensstijl. De expositieruimte is volgepakt met deelnemende kunstenaars plus aanhang, De spanning is te snijden als voorzitter Hellen Snoek van Boskoop Creatief, samen met juryvoorzitter Ton van Steenbergen de namen van de winnaars bekend maakt.

Van Steenbergen, zelf kunstschilder, verklaart dat de jury de werken op een aantal aspecten heeft beoordeeld, zoals onderwerp, uitvoering en compositie. “De eerste prijs is voor een pentekening,” zegt de juryvoorzitter. “Dan weten jullie het waarschijnlijk al, want daar is er maar één van.” Winnares Femke van Roosmalen is sprakeloos. Zij maakte een portret van haar 14-jarige dochter Abigail, getiteld ‘Mijn eerste grote liefde’. “Ik ben verbijsterd, maar heel erg blij,” zegt Van Roosmalen, die de ambitie heeft om professioneel kunstenaar te worden. Ze werkte drie maanden aan het portret, dat in uitwerkfase te zien was tijdens de kunstroute in Boskoop. “Ik was er nog mee bezig, maar mensen zeiden: je moet dit insturen voor Creatief Boskoop. Het was nét op tijd klaar.”

Ook Annemiek Berkouwer is blij verrast, want ze wint maar liefst twee prijzen met haar werk ‘Meisje en beer’. “Ik ben eerste bij de publieksprijs en tweede bij de juryprijs,” vertelt de schilderes. Berkouwer won al twee keer eerder prijzen bij de publieksstemming, maar nog nooit bij de jurybeoordeling. “Die waardering betekent veel voor mij. De jury kijkt echt met een kritische blik naar het werk. Hoe is de techniek? Hoe is de compositie?”

Daarmee zit het volgens Hellen Snoek wel goed, tijdens deze editie. “Wij vinden het algehele niveau behoorlijk hoog.”

Alle winnaressen

Juryprijzen: 1. Femke van Roosmalen 2. Annemiek Berkouwer 3. Sandra Bunnik

Publieksprijzen: 1. Annmiek Berkouwer 2. Jessica Groenewegen 3. Miranda Bulk

Eerste prijs in categorie 3D: Maidy Koster

Eervolle vermelding: Heleen Blok

Reacties zijn gesloten.