3D Mozaïek

Het maken van mozaïeken wordt meestal geassocieerd met werken op een plat vlak. In deze korte cursus van docente Annelies Leeflang maakt u kennis met een andere vorm: het maken van een mozaïek op een bestaande driedimensionale vorm. Denk hierbij aan het versieren van porseleinen, kartonnen, styropor, betonnen of houten beeldjes: diervormen, torso’s of diverse maten bollen.
Tijdens deze cursus wordt voor de decoraties vooral met serviesgoed met leuke kleuren en patronen gewerkt. Ook andere materialen als bijvoorbeeld tiffany-glas, glasstenen, kralen, schelpen, stenen of kiezels zijn mogelijk. Op deze manier kunt u voorwerpen die u thuis nog heeft liggen of vindt bij een kringloopwinkel een nieuw leven geven. Souvenirs van een eerdere vakantie of iets wat voor u persoonlijke waarde heeft levert zo een heel persoonlijk werkstuk op. Vanwege dit karakter is het voor deze cursus de bedoeling dat u zo veel mogelijk eigen materiaal meeneemt om als basis te dienen voor een ondergrond. Annelies denkt met u mee over de mogelijkheden in het decoreren van de door u meegebrachte materialen. Samen bedenkt u tijdens de eerste les hoe uw ontwerp er uit gaat zien en wat daarvoor nodig is. Vervolgens worden met mozaïeklijm de stukjes servies, glasstukjes, steentjes, schelpen etc. aangebracht om het werkstuk te verfraaien. Al doende merkt u de creatieve mogelijkheden van de verschillende combinaties in uw eigen kunstwerk. Het kan niet mislukken en uw interieur – of dat van degene aan wie u een persoonlijk en oorspronkelijk cadeau wilt geven!
De cursus bestaat uit 6 lessen en vindt plaats op woensdagmiddag 2 feb, 16 feb, 23 feb, 16 mrt, 23 mrt, 30 mrt van 13.30.tot 16.00 uur in MFC De Plataan, Snijdelwijklaan 2 Boskoop.
Prijs van de cursus is € 100,-. Kijk voor benodigdheden en meer info op www.boskoopcreatief.nl bij de cursus “Mozaïeken maar dan anders”. Diverse versieringsmaterialen kunt u bij Annelies aanschaffen.

Reacties zijn gesloten.