Tekenen en schilderen, donderdagochtend

Mijn naam is Hans Verbeek. Ik teken, schilder portretten en illustreer. Binnen deze disciplines ontdek ik nog steeds nieuwe manieren van kijken en vertalen in beeld. 
Op diverse locaties in de regio werk ik als docent tekenen en schilderen. In mijn atelier in Boskoop verzorg ik gedurende het hele jaar exclusief af te spreken workshops portretschilderen voor kleine groepen en privé-cursisten. Al jaren geef ik Zomerworkshops portret in onze boomgaardtuin. 
Tekenen en schilderen begint met kijken, kijken en nog eens kijken. In mijn lessen besteed ik daar met uitdagende oefeningen ruim aandacht aan. De nadruk ligt steeds op de persoonlijke ontdekkingstocht van een ieder, zodat met behulp van techniek en compositie de unieke, eigen stijl en handschrift zichtbaar worden. Kijken gaat niet alleen over wát je voor je ziet en zo natuurgetrouw mogelijk weergeeft, maar bovenal over hoe je onderwerp je inspireert tot een schilderij. ‘Hoe iets zou moeten’ ruilen we in voor: wat kan er met dit of ander materiaal, wat gebeurt er als ik experimenteer, hoe voelt het en bovenal welk verhaal helpt het materiaal mij te vertellen in beeldtaal.”

Deze cursus is toegankelijk voor beginners en gevorderde cursisten die met acryl en/of met aquarel schilderen. Er wordt aan beide technieken aandacht besteed en u kiest zelf waar u het liefst mee werkt.

De cursus is vooral gericht op het ontdekken en ontwikkelen van uw eigen creativiteit. Niet alleen het eindresultaat geldt maar vooral het proces er naar toe. Het is een proces van idee ontwikkeling en het verkennen van de mogelijkheden van het gebruikte materiaal.
Vanaf een stilleven, thema of foto wordt u individueel begeleid maar vanuit een gezamenlijk uitgangspunt. Deze gegevens zijn een aanleiding om tot een eigen beeldende vertaling en interpretatie te komen en je eigen beeldtaal te ontwikkelen.

Op deze manier is het een individuele zoektocht, een ontdekkingsreis waarin toch vooral het spelen met verf en eventueel andere materialen, het verkrijgen van een zekere losheid centraal staan. Om zo te komen tot verbazen van uw eigen kunnen binnen het creatief proces.
Speciaal voor nieuwe cursisten: Neem houtskool mee voor de eerste les; u hoort dan wat u verder nog voor de cursus nodig heeft.

De cursussen bestaan uit 12 lessen van 2,5 uur.

 

 

 

 

U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

Wie wat waar wanneer

Docent(en)
Hans Verbeek
Locatie
MFC De Plataan
Kosten
€ 168 inclusief koffie/thee tijdens de pauze
Aantal deelnemers
minimaal 8, maximaal 12
Dag en tijd
donderdagochtend van 9:30 - 12:00 uur
Data
26 sep, 3 okt, 10 okt, 17 okt, 24 okt, 31 okt, 7 nov, 14 nov, 21 nov, 28 nov, 5 dec, 12 dec

Meer over

Reacties zijn gesloten.