Genealogie

Een speurtocht naar uw eigen familiegeschiedenis

Wat betekent mijn familienaam? Waar komen mijn voorouders vandaan? Wat deden zij voor de kost? Vragen die veel mensen zich wel eens stellen. In de archieven en steeds meer ook op internet zijn (vaak) de antwoorden te vinden. Voor wie meer te weten wil komen over het Verborgen Verleden van zijn of haar familie, is deze cursus het startpunt van een fascinerende reis door de tijd.

Het onderzoek begint bij uzelf, in het heden, en gaat dan stapsgewijs terug het verleden in. U maakt kennis met veelgebruikte bronnen zoals de Burgerlijke stand, het bevolkingsregister, de notariële en rechterlijke archieven, en later ook oudere bronnen zoals de kerkelijke DTB data (Dopen, Trouwen en Begraven).

19460209-2Doel van de cursus: u gaat aan de hand van concrete opdrachten zelf op onderzoek uit naar uw familiegeschiedenis. In de Plataan is WiFi aanwezig zodat u online kan zoeken in de vele genealogische databases op het wereldwijde web. Tijdens de cursus is er alle gelegenheid voor het stellen van vragen. U krijgt praktische adviezen mee hoe u het beste uw eigen stamboom of kwartierstaat kan opzetten. Ook leert u alles over de sterke en minder sterke kanten van het medium internet als genealogische bron.

De cursus bestaat uit 5 lessen.

Als u lid bent van de Historische vereniging dan krijgt u een korting van € 10 op de cursusprijs. In de cursusprijs is een uitgebreide syllabus inbegrepen.

Wanneer u zich aangemeld hebt, krijgt u een maand voor de aanvang van de cursus een vraagformulier van de docent. hierop kunt u uw specifieke wensen en onderzoeksvragen aangeven. Onze ervaring is dat er elk seizoen maar een paar aanmeldingen zijn. We hebben daarom besloten dat u zich wel kunt inschrijven maar dat de cursus pas start vanaf het moment dat er 6 aanmeldingen binnengekomen zijn.

 
 
 

U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

Wie wat waar wanneer

Docent(en)
Edwin van Voskuilen
Locatie
MFC De Plataan
Kosten
€ 80 inclusief cursusmap
Aantal deelnemers
Cursus start na opgave van 6 deelnemers
Dag en tijd
Donderdagavond om de week van 20:00 - 22:00 uur
Data
21 sep, 5 okt, 19 okt, 2 nov, 16 nov

Meer over

Reacties zijn gesloten.