CURSUS OVER DE STIJLEN ‘ARTS&CRAFTS’, ‘ART NOUVEAU’ EN ‘ART DECO’.

Hoe zijn deze bijzondere, decoratieve stijlvormen, ontstaan en tot ontwikkeling gekomen?

Met name de stijlen art nouveau en art deco kunnen zich inmiddels al weer jaren in een grotere belangstelling verheugen.

De basis voor deze stijlen en ook de ‘arts & crafts’, werd gelegd tijdens de opkomst van de industrialisatie en de 1e wereldtentoonstelling in Londen in 1851 droeg daar ook aan bij. Hier zal eveneens aandacht aan besteed worden in de cursus.

De diverse kenmerken en inspiratiebronnen van deze decoratieve stromingen worden besproken en ook hun onderlinge verschillen zullen zichtbaar worden.

De nadruk zal liggen op kunstnijverheid en interieurs  (o.a. meubels, glaswerk, aardewerk) uit genoemde periodes, maar hier en daar krijgt ook de architectuur aandacht. Er worden voorbeelden aangehaald van deze decoratieve stijlen in een paar verschillende Europese landen en het werk van vooraanstaande ontwerpers zal de revue passeren en wordt nader toegelicht.

De cursus bestaat uit vier lessen/lezingen van ieder twee uur, ondersteund door vele afbeeldingen. Per les is er ook een korte pauze inclusief koffie/thee en wat lekkers erbij.

De cursus zal gegeven worden door kunsthistorica Peet Hiddink in een pand in Boskoop dat in een combinatie van art nouveau- en art decostijl gebouwd is, zodat er ook gelijk voorbeelden van deze stijlen te zien zijn. Na deze cursus zult u ook (nog beter) in staat zijn deze verschillende stijlen te herkennen als u ze tegenkomt.

Na aanmelding ontvangt u meer praktische informatie. 

 

 

 

Direct inschrijven

Wie wat waar wanneer

Docent(en)
Peet Hiddink
Locatie
Unieke locatie in Boskoop
Kosten
€ 87,50 inclusief brochure, koffie/thee, lekkers
Aantal deelnemers
minimaal 10 en maximaal 12
Dag en tijd
Dinsdag 20.00 - 22.00 uur
Data
5 nov, 19 nov, 26 nov, 3 dec

Meer over

Reacties zijn gesloten.