Workshop VEGA vachtvilten

Altijd al eens willen vilten?
Saskia Beentjes laat je de kneepjes van het vak zien en leert je hoe je een eigen “vegetarische” schapenvacht kan maken.
De geschoren vacht wordt op een wollen ondergrond gevilt en is afkomstig van schapen die als natuurbegrazers in verschillende natuurgebieden van Nederland grazen. Alle vachten zijn tot de kudde traceerbaar.
Na een dag flink bezig geweest te zijn met Wol, Water, Groene-zeep, Rollen en Wrijven neem je na afloop je eigen schapenvacht mee naar huis en het schaap blijft gewoon in de kudde lopen, en volgend jaar is er weer een nieuwe vacht om te vilten.
Lekker warm aan je voeten voor de winterdagen als kleedje voor de kachel maar ook in de zomer heerlijk om ’s avonds buiten op te zitten in je loungebank.
En praktisch: doordat aan de achterkant van de vacht geen leer zit kan deze vacht gewoon in de wasmachine gewassen worden op het wolprogramma.
Bij de workshop zit inbegrepen: een witte vacht en wol voor de vacht te vilten. Voor bijzondere of gekleurde vachten is er een meerprijs van € 20 tot € 35.

Locatie: Rijneveld 153A

Kosten: € 95,00 incl koffie en thee. Lunch zelf meenemen of bestellen bij de buren. theeschenkerij De Proeftuin

Direct inschrijven

Wie wat waar wanneer

Docent(en)
Saskia Beentjes
Locatie
Proeftuin Rijneveld 153, 2771 XV boskoop
Kosten
€ 95
Aantal deelnemers
minimaal 2 en maximaal 4 personen
Dag en tijd
zaterdag van 10.00 - 17.00 uur
Data
10 apr

Meer over

Reacties zijn gesloten.