Coronaregels voor het najaarsseizoen 2021

Beste cursisten,

De Coronaregels zijn versoepeld vergeleken met het vorige seizoen, maar we moeten voorzichtig blijven. Na 25 september vervalt de 1.5 meter afstand houden. Mondkapjes zijn buiten en binnen niet meer verplicht. In de ingang van De Plataan staan flacons om je handen te desinfecteren als je binnenkomt voor de cursus. De eenrichtingspijlen zijn weer weggehaald en je kan De Plataan weer door de ingang verlaten. We huren dit seizoen opnieuw extra grote ruimtes. De koffie en thee hoeft niet meer in het leslokaal gedronken worden maar kan weer in de tussenruimte. De dranken worden uit een kan geschonken zodat niet iedereen in een rij voor het koffieautomaat hoeft te staan.
We gaan ervan uit dat alle cursisten gevaccineerd zijn of dat ze vooraf hebben getest en dat de cursisten zo verstandig zijn dat ze niet naar de cursus komen als ze snotterig zijn of zich ziek voelen.

Coronapas nodig

Vanaf zaterdag 6 november 2021 moet voor de toegang aan onze cursussen ook de QR code getoond worden . De anderhalve meter afstand verdwijnt als verplichting maar we raden aan om hem toch zo goed mogelijk in stand te houden. Het tonen van een coronatoegangsbewijs(CTB) in horeca en bij evenementen verplicht. Even leek het dat de buurthuizen ook onder horeca en cultuur zouden vallen, maar Sociaal Werk Nederland vertelt ons dat buurthuizen uitzondering zijn op de regel maar zoals hierboven vermeld is voor toegang voor cursussen de controle wel verplicht gesteld.

 

Vooraf:

De 1,5 meter blijft de aanbevolen richtlijn, zij het niet verplicht. Maar afstand houden kan nog altijd een groter gevoel van veiligheid met zich meebrengen. Let daarop, blijf aandacht houden voor afstand, het belang van (goede) hygiënemaatregelen (handen wassen) onder de aandacht brengen en de ruimte optimaal ventileren.

 

 Geen coronatoegangsbewijs bij entree buurthuis en wijkcentrum maar wel voor de cursussen

 

Sociaal maatschappelijke activiteiten

  • Wij hoeven en gaan bezoekers niet vragen een coronatoegangsbewijs te tonen bij de entree van een buurthuis of wijkcentrum. Iedereen kan zo binnenlopen. Wat wel blijft is dat we mensen vragen thuis te blijven als ze coronaverschijnselen (gezondheidscheck). Want corona is nog niet voorbij.
  • Deelnemers die in het buurthuis/wijkcentrum aan een activiteit deelnemen, kunnen (tijdens de activiteit) een kopje koffie of thee drinken zonder een bewijs te overleggen. Dit hoort bij de activiteit. Ontmoetingsactiviteiten voor specifieke doelgroepen, zoals kaarten, biljarten, gamen of vergaderingen, kunnen zonder het overleggen van een CTB plaatsvinden in het buurthuis.

Let op: tijdens de activiteit is consumptie toegestaan niet voor- of achteraf.

 

Na afloop van de activiteit (de gehuurde tijd) bent u zelf verantwoordelijk dat u het pand verlaat en u zich houdt aan de geldende maatregels. Mocht u de maatregels niet naleven bent u zelf verantwoordelijk voor gevolgen zoals een boete.

 

Sportactiviteiten

Tijdens het sporten kan men moeilijk consumptie nuttigen. Voor de sporters is om die reden een uitzondering gemaakt.

  • Enkel na afloop van de activiteit (de gehuurde tijd) mag men gedurende 45 minuten, zonder CTB, zittend consumptie nuttigen aan de bar.
  • Na 45 min. bent u zelf verantwoordelijk dat u het pand verlaat en dat u zich houdt aan de geldende maatregels. Mocht u de maatregelen niet naleven, bent u zelf verantwoordelijk voor gevolgen zoals een boete.

Het bestuur van Boskoop Creatief

Reacties zijn gesloten.