Edwin van Voskuilen

 

Op mijn zestiende wilde ik graag ‘wat meer wilde weten’ over mijn familie en bracht ik mijn eerste bezoek aan het archief, niet wetende dat ik bijna dertig jaar later nog steeds aan het zoeken ben naar mijn roots.

In mijn eerste jaren heb ik mijn familienaam tot aan het begin van de 17e eeuw gevolgd. Omdat ik ook recht wilde doen aan mijn overige voorgeslacht, ben ik hierna begonnen mijn kwartierstaat uit te zoeken, een overzicht van al mijn voorouders van zowel vader- als moederskant. Een verkenning tot ver over de grenzen van Nederland heen, op zoek naar prachtige en enerverende verhalen die al onze voorouders beleefd hebben.

Ik heb via het Centraal Bureau voor Genealogie de ‘Kritisch Genealogische Methode’ aangeleerd. De methodiek van stamboomonderzoek raakt sterk aan die van geschiedbeoefening. Door het formuleren van de juiste onderzoeksvraag, het onderzoek in de beschikbare bronnen en het verwerken van de gevonden gegevens is het mogelijk niet alleen een interessante, maar ook een betrouwbare schets van uw familiegeschiedenis te maken.

Op verzoek kan ik uw stamboom uitzoeken of adviezen geven over hoe u uw eigen gestaakte familie onderzoek weer vlot kan trekken. Daarnaast ben ik mede-auteur op HoGenDa, de website van de Hollandse Genealogische Databank. Als onderzoeker vooral actief in de regio Alphen-Leiden en de Hoeksche Waard.

De laatste tien jaren ben ik enthousiast geraakt over de Boskoopse geslachten en hun onderlinge relaties. Hoewel Boskoop een klein dorp is, hebben door de eeuwen heen steeds opnieuw mensen zich hier gevestigd als boomkweker, ambachtsman of knecht. Door genealogisch onderzoek is het mogelijk hun sporen te volgen, zowel naar het heden als het verleden.

 

Reacties zijn gesloten.