Ellen Kuipers

Bezig zijn met kunst, speelt een belangrijke rol in mijn leven. In Den Haag volgde ik cursussen op de Vrije Academie en hier in Alphen aan den Rijn, al sinds heel wat jaren, bij Parkvilla. Ik werk in mijn atelier in gebouw de Elckerlyc, waarin ook nog acht andere ateliers zijn gevestigd.

Ik ben vooral bezig met het schilderen in olieverf op een realistische wijze. Vaak in opdracht , meestal portretten van personen of huisdieren.  Een aantal voorbeelden zijn te vinden op mijn website: www.ellenkuipers.wixsite.com/portfolio

Als aanvulling op dit precieze werk vind ik het leuk om ook, op een meer losse manier, te experimenteren met allerlei soorten materiaal en verschillende technieken. Zo heb ik het werken met vloeibaar acryl ontdekt, een zeer ontspannende en verrassende manier van werken.

Bij het gieten van acrylverf op het doek, gaat het vooral om het creatieve proces, een heel intuïtieve en spontane manier van werken met dunne acrylverf.

Experimenteren met hoeveelheden verf, kleurenkeuze, de volgorde van handelingen en de nabewerking, dat alles beïnvloedt het eindresultaat, dat niet helemaal te sturen en daardoor juist vaak heel verrassend is.

Reacties zijn gesloten.