Hans Verbeek

hans verbeekMijn naam is Hans Verbeek. Ik teken, schilder portretten en illustreer. Binnen deze disciplines ontdek ik nog steeds nieuwe manieren van kijken en vertalen in beeld. 
Op diverse locaties in de regio werk ik als docent tekenen en schilderen. In mijn atelier in Boskoop verzorg ik gedurende het hele jaar exclusief af te spreken workshops portretschilderen voor kleine groepen en privé-cursisten. Al jaren geef ik Zomerworkshops portret in onze boomgaardtuin. 
Tekenen en schilderen begint met kijken, kijken en nog eens kijken. In mijn lessen besteed ik daar met uitdagende oefeningen ruim aandacht aan. De nadruk ligt steeds op de persoonlijke ontdekkingstocht van een ieder, zodat met behulp van techniek en compositie de unieke, eigen stijl en handschrift zichtbaar worden. Kijken gaat niet alleen over wát je voor je ziet en zo natuurgetrouw mogelijk weergeeft, maar bovenal over hoe je onderwerp je inspireert tot een schilderij. ‘Hoe iets zou moeten’ ruilen we in voor: wat kan er met dit of ander materiaal, wat gebeurt er als ik experimenteer, hoe voelt het en bovenal welk verhaal helpt het materiaal mij te vertellen in beeldtaal.

Op mijn website www.hansverbeek.eu treft u hiervan veel voorbeelden uit de afgelopen jaren. Er worden behalve illustraties ook portretschilderijen en schetsen gepresenteerd, en in de vorm van een weblog probeer ik op onregelmatige basis actuele zaken te laten zien. 

Reacties zijn gesloten.