Jaap Hoogendoorn

Jaap HoogendoornJaap Hoogendoorn (1946) is vanaf zijn negende ‘verslingerd’ aan de klassieke muziek. Hij speelde viool en altviool en las vanaf jonge leeftijd veel over klassieke muziek en componisten. Verder verzamelde hij een uitgebreide discotheek.
In zijn arbeidzaam leven was Jaap communicatie-adviseur.
Als directeur-eigenaar van het Communicatie-adviesbureau Adequaat werkte hij voor de agrarische industrie en de overheid. Hij beëindigde zijn carrière in 2004.
Jaap is Mahler-bewonderaar en was lid van het bestuur van de Gustav Mahler Stichting Nederland. Hij geeft lezingen, cursussen, avondvullende voordrachten over klassieke muziek en treedt op als gastdocent bij de Nieuwe Muziekschool Alphen aan den Rijn. Daar verzorgt hij al enige jaren de cursus ‘Luisteren naar muziek’. Voorts verzorgt hij Luistercursussen voor de Kunstbus te Alphen, voor de Culturele vereniging ’t Reghthuys te Nieuwkoop en in De Lier.
Ook geeft hij concertinleidingen en voor Beth Shamar in Groenekan verzorgt hij een therapeutische muziekmiddag voor licht dementerenden. Bovendien geeft hij voordrachten voor verschillende culturele, literaire, kerkelijke en maatschappelijke organisaties.

 
 
 

Reacties zijn gesloten.