Tjarda van der Dussen

Mijn naam is Tjarda van der Dussen en ik werk als naaldviltkunstenares onder de naam ‘Tjarda’s Creations’. 

Ik hou van naaldvilten, om objecten zo natuurgetrouw na te maken en te creëren van wol met viltnaalden. Een naald met kleine weerhaakjes, die je in de losse wol prikt waardoor de vezels van de wol in elkaar haken en een compactere vorm aanneemt.

In het voorjaar van 2016 kwam ik in aanraking met naaldvilten. Mijn eerste project was het maken van een vogelnest voor een seizoenstafel voor mijn kinderen.
Door de jaren heen heb ik de techniek van naaldvilten zelf geleerd met behulp van vele Youtube video’s en Facebook. Hierdoor leerde ik steeds meer geavanceerde technieken en verwierf ik kennis van andere naaldvilters over de hele wereld. Waar onder bij Kiyoshi Mino in België in het atelier van Vrouw Wolle.
De afgelopen jaren heb ik vooral 3D dieren gemaakt en geprobeerd deze zo realistisch mogelijk te maken. Nu reproduceer ik met naaldvilten ook bloemen op een zo realistisch mogelijke manier. Ik ben vele uren en dagen bezig met de fijne structuren van de bloemen, bladeren en twijgen.

In April 2022 heb ik een online cursus gegeven in samenwerking met curiousmondo.com. En In oktober 2022 werd ik uitgenodigd door het atelier van Vrouw Wolle om les te geven in het maken van bloemen.

In April 2023 was mijn eerste workshop bij BuitenRuimte in mijn woonplaats Boskoop. Dit was een hele fijne ervaring, waar nu vervolg op komt.

-Mijn werk is te volgen via de volgende linken;

Facebook
https://www.facebook.com/tjardascreaties

Instagram
https://www.instagram.com/tjardavanderdussen

Youtubehttps://youtube.com/channel/UCN1mSFrB_U7k9gCAHXecIxw

Reacties zijn gesloten.