Jaaroverzicht 2017

Prijsuitreiking en sluiting Creatief Boskoop 2017
Op zaterdag 16 december om 11.00 uur is de prijsuitreiking gehouden van Creatief Boskoop 2017.
Klik hier voor de impressie van Rien de Wit van de prijsuitreiking.

Klik hier voor de uitslag

Opening Creatief Boskoop 2017

Op vrijdag 10 november is de 43ste wedstrijdtentoonstelling ‘Creatief Boskoop’, feestelijk geopend in de Boskoopse bibliotheek door de directeur van het Goudse Cultuurhuis Garenspinnerij Willem van den Broek.
Willem van den Broek gaf een kort college kunstbeschouwing voor de aanwezigen en bracht enkele hem bijzonder opgevallen kunstwerken onder de aandacht. Met het enthousiasme van een kunstliefhebber en professioneel cultuuruitdrager, stimuleerde hij alle aanwezigen om de kunstwerken goed te bekijken, materiaal en onderwerpen tot je door te laten dringen, en pas daarna het stembiljet in te vullen met een puur individuele keuze.
Onder sfeervol pianospel van André Kaastra uit Reeuwijk, volgden de aanwezigen dit advies op en lieten de deelnemers zich door de huisfotograaf van Boskoop Creatief, Rien de Wit, vereeuwigen naast hun kunstwerk. Klik hier voor de foto’s.
De jaarlijks best bezochte tentoonstelling is speciaal bedoeld voor Boskoopse amateur-kunstenaars. Iedereen die in Boskoop woont of cursist is van Boskoop Creatief, mag deelnemen met een vrij onderwerp. Dit jaar zijn er 47 werken ingeleverd en het aanbod is divers. De kunstwerken worden beoordeeld door zowel een vakjury als het bezoekende publiek. De stembus is dit jaar open tot en met 9 december, tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De uitslag van de juryprijs en de publieksprijs wordt bekend gemaakt op 16 december a.s. om 11.00 uur, op de expositielocatie in de bibliotheekvestiging aan de Babsloot in Boskoop.

Impressie van de workshop sculpturen

 

 

 

 

 

Sierk Schröder ‘Naar de natuur’
Met trots presenteert het Boomkwekerijmuseum de expositie ‘Naar de natuur’ van Sierk Schröder, de belangrijkste portretschilder uit de 20ste eeuw. In aquarel en tekening wordt een bijzonder onderdeel van zijn veelzijdige en omvangrijke oeuvre belicht. Het portretteren van de natuur was voor Sierk Schröder, schilder, tekenaar, niet minder belangrijk dan het werk dat hem bekend maakte. ‘Als je ouder wordt, wordt alles een’, zei hij eens. De expositie is te zien van 6 oktober 2017 t/m 19 november 2017 in Boskoop.
Op maandagavond 30 oktober is er een speciale avond met korte lezing en film. zelfportret-schröder-04sm
PROGRAMMA:
Inloop vanaf 19.15 uur
Aanvang: 19.45 uur
Dick Mesman houdt een korte inleiding.
Ingrid Hertog vertelt over de techniek van het tekenen en het belang van tekenen voor de schilderkunst.
Daarna bezichtiging van de tentoonstelling waarbij Ingrid en Dick rondlopen om vra-gen te beantwoorden.
Pauze: 20.45 uur
21.00 uur film met een interview met Sierk Schröder door Antoine Bodar.
22.00 uur afsluiting van de avond.

Kosten voor de avond zijn:
Voor Museumjaarkaarthouders: € 2,50 (inclusief 2 x consumptie)
Zonder Museumjaarkaart: € 7,50 (inclusief 2 x consumptie)
Opgeven is wel verplicht en kan gebeuren bij het Boomkwekerijmuseum.
Op de balie ligt een intekenlijst. Je kunt bellen: (0172) 21 77 56.
Of via de mail van het Boomkwekerijmuseum: info@boomkwekerijmuseum.nl

 

Vriendelijke groet,
Expositie commissie
Mary van Leeuwen en Hilly Bos

De Schone van Boskoop 2017
Kunst- en muziekroute, zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2017, van 12.00 tot 17.00 uur

Zoals jullie van ons gewend zijn hebben we weer een prachtige folder met plattegrond gemaakt. Deze zijn op verschillende locaties in Boskoop verkrijgbaar.

De opening voor de deelnemers en genodigden is op vrijdag  29 september om 16.00 uur in het oude gemeentehuis van Boskoop waar we een overzichtstentoonstelling inrichten zoals vorig jaar.

Namens de werkgroep de Schone van Boskoop,
Angèle de Rooij, Annemarie Bos, Annette Vergeer, Harm Croonen

 

Winnaarstentoonstelling
Van vrijdag 25 augustus tot 22 september hebben vier winnaars van Creatief Boskoop 2016, Yana Straver, Elly Stolk, Gerrie Hooftman en Astrid Sijtzema een selectie van hun kunstwerken in de bibliotheek aan de Babsloot getoond. Klik op het plaatje voor een complete impressie.

Zomertour
Zaterdag  5 augustus is de eerste ochtend buitenschilderen geweest op de Oude Begraafplaats Reijerskoop. Ondanks een fikse regenbui is er met hulp van Arnold Kruithof door 6 kunstenaars een paar mooie aanzetten voor schilderijen gemaakt.
Zaterdag 12 augustus is het in een prachtige particuliere tuin aan de Oude wijk 13

.    

 

Expositie in Floravita
Vanaf 1 augustus tot 1 oktober hangt er een expositie van Arnold Kruithof en van zijn cursisten in de hal van Floravita aan de Boezemlaan 4, 2771 VP te Boskoop.

 

 

 

 

 

 

Kunst en Groen
Beste Kunstliefhebber,
Dit jaar is  de Kunstmarkt, die samen met de Boskoopse Plantendag op maandag 5 juni, Tweede Pinsterdag gevierd is een groot succes geworden. Er zijn naar schatting 2500 mensen bij Esveld en op de sortimentstuin van de Laar geweest.
De opening is dit jaar bij Esveld verricht door de burgemeester Mirjam Spies en wethouder Kees van Velzen. Ook heeft het borstbeeld Von Siebolt, geboetseerd door Kees Borst, een definitieve plek in de Japanse tuin van Esveld gekregen. Klik hier voor een uitgebreide foto impressie.

foto Rien de Wit


Beelden, keramische objecten en acrylschilderijen voorjaar 2017
In het atelier van Els de Jong zijn dit voorjaar weer mooie beelden en keramische creaties gemaakt. Cursisten van Ingrid Hertog en Arnold Kruithof hebben pentekeningen en acrylschilderijen gemaakt.
            


Maarten monologen dinsdag 4 april
Een voordracht voor geïnteresseerden in de Nederlandse literatuur en Klassieke muziek.
Maarten ’t Hart is als geen ander in staat zijn lezer te laten ervaren wat muziek met een mens doet. Vaak heeft de hoofdpersoon in zijn romans een speciale, en een voor hem levensbepalende, ervaring met muziek. Die muziekervaringen helpen hem problemen te begrijpen, in te voelen en te verwerken. In de muzikale voordracht van Jaap Hoogendoorn werken twee muzen samen: literatuur en muziek. Een bijzondere combinatie. lees meer…

Cursistententoonstelling
Tot 12 mei exposeren cursisten van Boskoop Creatief in de bibliotheek. lees meer…

Expositie in Kunstzicht
expositie
Klik hier voor meer informatie.
U kunt ook zelf in Kunstzicht exposeren Klik daarvoor op deze link.

Sieraden gemaakt tijdens de cursus edelsmeden

Impressie van een avond boetseren en beeldhouwen

Groep 4 van de Rehoboth school heeft een eervolle vermelding gekregen voor hun 2 kunstwerken op  de tentoonstelling Creatief Boskoop

 

 

Jaarboek 2016
Voor de opening van de tentoonstelling ‘Creatief Boskoop 2016’ is een jaarboek gemaakt om de samenwerking met de bibliotheek extra te benadrukken.
Jaarboek ‘Creatief Boskoop 2016’

 

 

Reacties zijn gesloten.