Nieuws

Inschrijving voor Creatief Boskoop 2019
Boskoop Creatief zal dit jaar alweer voor de 45e keer een expositie organiseren met de titel ‘Creatief Boskoop’. Dit jaar is dit weer in de bibliotheek, Babsloot 7 in Boskoop.
Deze wedstrijdtentoonstelling is speciaal bedoeld voor Boskoopse amateur-kunstenaars. Iedere inwoner van Boskoop mag deelnemen met een schilderij, tekening, foto, textielwerk, kalligrafie, keramiek, beeldhouwwerk, sieraad, etc. Het werkstuk moet recent zijn en het onderwerp is vrij. De inschrijving is officieel van start gegaan op 5 oktober bij de opening van de Kunst- en Muziekroute en is alleen mogelijk via de website van Boskoop Creatief. De sluitingsdatum voor aanmeldingen is 1 november a.s. en vol is vol.
De expositie wordt gehouden van vrijdag 8 november tot zaterdag 14 december 2019. Alle werken moeten in de bibliotheek worden ingeleverd op woensdagmiddag 6 november a.s. om 14.00 uur. De officiële opening is op vrijdagavond 8 november om 19.30 uur.
Er is ruimte voor 40 schilderijen (max. 80 cm x 80 cm) en 10 driedimensionale werken, twee aparte categorieën met aparte prijzen. Alle werken moeten meegeleverd worden met een beschrijving van het onderwerp op een A4 formaat, dit voor extra informatie voor het publiek en de vakjury. De werken zullen ook worden beoordeeld door het bezoekende publiek tijdens de looptijd van de expositie d.m.v. het deponeren van stembiljetten in een stembus. De winnaars worden aangekondigd op zaterdagochtend 14 december a.s. om 10.00 uur en mogen als deel van de prijs een eigen tentoonstelling houden in september 2020.
Klik hier om u in te schrijven.
Voor meer informatie over de spelregels van de expositie bel 06-22479843.

De Schone van Boskoop 2019

De inmiddels bijna traditionele Boskoopse Kunst- en Muziekroute “Schone van Boskoop”, wordt dit jaar gehouden op zaterdag 5 en zondag 6 oktober van 12:00 tot 17:00 uur. Op deze dagen zullen verschillende kunstenaars hun deuren openzetten voor het publiek en zal er weer een divers aanbod zijn van live muziek.
De PJ Kunst en Cultuurprijs wordt uitgereikt bij de Proeftuin op vrijdag 4 oktober om 17:00, als de deelnemende kunstenaars gezamenlijk de route openen. De organisatoren van de route hebben ook dit jaar weer nieuwe locaties kunnen opnemen in de route, zoals het verzamelgebouw De Kiem op Laag Boskoop 16. Ook de locatie in de Plataan opent dit weekend voor het eerst de deuren. Stichting Boskoop Creatief toont hier in één van de vaste cursusruimten, werk van cursisten en biedt inzicht in het cursusaanbod voor het komend seizoen. Het Jongerenwerk van Boost, toont op deze locatie eveneens hun aanbod op het gebied van vormgeving en muziek.

Zoals jullie van ons gewend zijn hebben we weer een prachtige folder met plattegrond gemaakt. In papieren vorm, is deze voorafgaand aan het weekend van de kunstroute, al gratis op te halen, bij de VVV aan de Overslag, bij de dorpskernwinkels en bij Proef de Tuin op het Rijneveld 153 in Boskoop. Tijdens het weekend zelf, kunt u op elke gewenste locatie starten. Ook daar zijn de routes in papieren vorm verkrijgbaar, herkenbaar aan dit voorblad.

Hier vindt u de route en hier de deelnemers met locatie.

Herstmarkt Tijdens de Kunstroute op 5 oktober is er in de Open Poort, waar Margriet Ramp haar schilderijen exposeert als onderdeel van de kunstroute, ook een Herfstmarkt georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.

Montmartre in Waddinxveen!

Ook dit jaar weer een Montmartre in Waddinxveen. Op 14 september zullen rond het Gouweplein, met hopelijk stralend weer, volle terrassen overal schilders en wellicht andere creatievelingen aan het werk zijn.
Lees verder

Groene Hart Kunstprijs
Beste kunstenaar,
In oktober vindt alweer de 11e editie plaats van de tweejaarlijkse kunstcompetitie om de Groene Hart Kunstprijs. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen professionals en amateurs. Deelname staat open voor beeldend kunstenaars in alle disciplines (m.u.v. audio/films/video, e.d) die wonen en/of werken in Nederland..

Het in te zenden kunstwerk dient te voldoen aan het thema: “Water: Vriend en Vijand” en dient speciaal voor dit thema te zijn vervaardigd. 
Zie www.groenehartkunst.nl voor een toelichting op het thema. 

Klik hier voor verdere informatie.

Schildervakantie in Hongarije
Schilderen of lekker creatief bezig zijn is onze passie. En wat is dan nog fijner om dit te combineren met een mooie vakantie in de zomer in Hongarije.
Klik hier voor meer info

Expositie in de BuitenRuimte te Boskoop van Truus Martens

In de maanden mei/juni/juli is er werk van mijn te zien in de BuitenRuimte, een winkel met kunst, ambacht en brocante.
Deze winkel bevind zicht op de Proeftuin van Holland, achteraan op Sortimentstuin van Harry van de Laar.
Tevens vind je daar de gezellige theeschenkerij en streekwinkel Proef de tuin.
Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!
Adres: Rijneveld 153, 2771 XV, Boskoop
Winkel open op: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur.
Dit jaar, op 10 juni, ben ik ook aanwezig op de kunstmarkt met een kraam op Sortimentstuin Harry van de Laar, waar zich ook de BuitenRuimte bevind.
Ik zou het gezellig vinden om jullie die dag daar te ontmoeten!

Met de hartelijke groeten, Truus Martens

Kunst en Groen markt

Elk jaar vind op 2e Pinksterdag de Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt plaats.
Op twee locaties aan het Rijneveld in Boskoop kunnen bezoekers genieten van kunst in een prachtige botanische omgeving.
De ene locatie is Planten Tuin Esveld en de andere locatie is Sortimentstuin Harry van Laar.

KUNST en GROEN 2019

Dit jaar organiseren wij de Kunstmarkt wederom samen met de Boskoopse Plantendag

op maandag 10 juni 2019, Tweede Pinksterdag

Locatie: Sortimentstuin Harry van de Laar,  Plantentuin Esveld en Proeftuin van Holland. Dit alles aan het Rijneveld in Boskoop.

Een mooie plek voor Kunst en Groen.

Wij hopen ook dit jaar weer veel deelnemers te verwelkomen.

Alle kunstvormen zijn welkom. Wil je beelden, sieraden, schilderijen of …. laten zien; geef je dan nu op!

De markt start 10.00 uur en stopt om 17.00 uur.

Inrichten van de kramen kan vanaf 8.30 uur en afbreken vanaf 17.00 uur (niet eerder).!

Wil je meedoen met 1 of meerdere kramen meld je dan nu aan door het inschrijfformulier onder deze uitnodiging in te vullen en terug te sturen naar: kunstengroenboskoop@gmail.com

De aanmelding sluit op 1 april en is definitief als de betaling binnen is.

De kramen kosten € 25,- per stuk ( 2,70m x 0,80m ). Je kunt het bedrag overmaken op :

reknr. NL32 RABO 03098 58704 tnv Stichting Boskoop Creatief,

onder vermelding van je naam, Kunstmarkt 2019 en het aantal kramen.

Ook dit jaar hopen we weer op veel bezoekers en mooi weer!

Wij hebben er weer zin in, dus geef je nu op!

 Inschrijfformulier Kunst en Groen 2019

Met kunstzinnige groet,

namens de Werkgroep Kunstmarkt 2019

kunstengroenboskoop@gmail.com

www.boskoopcreatief.nl

www.sortimentstuin.nl

www.esveld.nl

Reacties zijn gesloten.