Acryl/aquarel

De cursussen schilderen met acryl en/of aquarel zijn voor beginners en gevorderden en vooral gericht op het ontdekken en ontwikkelen van uw eigen creativiteit. Niet alleen het eindresultaat geldt maar ook het proces er naar toe.

lees verder

Batikken

Thea van der Zwan geeft een cursus van 8 lessen waarin zij de techniek van het batikken uitlegt en u zelf kunt experimenteren op textieldoek.  

lees verder

Boetseren

Boetseren met klei is uitermate geschikt voor beginners maar ook zeer uitdagend voor gevorderden. Er zijn veel verschillende technieken, die met klei toegepast kunnen worden. Niet alleen met klei maar ook met anderen materialen kan geboetseerd worden waardoor mooie  figuren en sculpturen ontstaan.

lees verder

Bonsaivormen

Dit is een cursus voor gevorderde bonsailiefhebbers en is meestal volgeboekt maar er blijven twee  plaatsen gereserveerd voor beginnende bonsaïsten.   View this post on Instagram A post shared by Boskoop Creatief (@boskoopcreatief)

lees verder

Genealogie

Wat betekent mijn familienaam? Waar komen mijn voorouders vandaan? Wat deden zij voor de kost? Vragen die veel mensen zich wel eens stellen. In de archieven en steeds meer ook op internet zijn (vaak) de antwoorden te vinden. Portret van Boudewijn Ravestein, een Boskoopse wethouder uit de 18e eeuw, en…

lees verder

Kinder-Kunsten

Vind je het leuk om te tekenen en knutselen? In deze 8 of 12-delige cursussen kan jij je talenten ontdekken en verder ontwikkelen bij Kinder-Kunsten. Wij gaan je verschillende technieken leren met tekenen en knutselen. Denk hierbij aan werken met recycle materiaal, kleien, tekentechnieken, verven, mozaïek, mixed media en nog…

lees verder

Kunstgeschiedenis

Boskoop Creatief geeft naast cursussen en workshops ook met enige regelmaat lezingen. In oktober / november  2023 geeft Peet Hiddink een cursus van 4 lessen in de vorm van lezingen. Cursus over de stijlen ‘arts&crafts, ‘art nouveau’ en ‘art deco’.  

lees verder

Pastel

De techniek van het werken met pastelkrijt komt uitgebreid aan de orde en wordt uitgewerkt in verschillende onderwerpen. o.a. stilleven, landschap en portret.

lees verder

Handwerken

Handwerken is weer helemaal terug. Voor een nieuwe generatie beginnen we eenvoudig met een basiscursus haken, breien of macramé. En heb je het snel opgepikt dan maken we het wat ingewikkelder en wordt het snel iets om mee voor de dag te komen.

lees verder

Schilderen met bijenwas

Wat is schilderen met bijenwas? Tijdens deze cursus leer je hoe je met een klein schilderijzer en gekleurde blokjes bijenwas op speciaal hittebestendig papier kunt werken. Je leert om kleurrijke ontwerpen te maken. Deze techniek noemen we Encaustic Art. Encaustic betekent “inbranden” en dat betekent dat de was gaat smelten,…

lees verder

Taalcursussen

We willen onze (creatieve) cursisten overhalen om internationaal hun mond te kunnen roeren. Stuur een mail naar info@boskoopcreatief.nl als u aan een taalcursus wilt meedoen.

lees verder

Tekenen en schilderen

De techniek van het tekenen staat centraal, voor de uitwerking gebruiken we verschillende materialen zoals potlood, houtskool, pastelkrijt, inkt, aquarel-  of acrylverf en schilderen met bijenwas (Encaustic-art). 

lees verder

Tekenen voor kinderen

Vind je het leuk om te tekenen en wil je je daar verder in ontwikkelen? Een goede basis is het belangrijkst, dus daar gaan we de eerste lessen mee beginnen. Vormen, schaduw, schetsen, perspectief tekenen en het verder uitwerken daarvan en dat op een speelse manier. Je gaat ook leren hoe…

lees verder

3D Mozaïek

3D Mozaïek met eigen gemaakte vormen Het maken van mozaïeken wordt meestal geassocieerd met werken op een plat vlak. Gedurende deze cursus maken we eigen 2D en 3D objecten. De eerste les gaan we een ontwerp maken. We doen dit onder andere met gaas, papier-maché, klei, purschuim, etc. Daarna wordt…

lees verder