Acryl/Aquarel

De cursussen schilderen met acryl en/of aquarel zijn voor beginners en gevorderden en vooral gericht op het ontdekken en ontwikkelen van uw eigen creativiteit. Niet alleen het eindresultaat geldt maar ook het proces er naar toe.

lees verder

Beeldhouwen

We hebben een speciale locatie waar onze cursisten kunnen beeldhouwen in verschillende steensoorten en nu ook in hout.

lees verder

Boetseren

Boetseren met klei is uitermate geschikt voor beginners maar ook zeer uitdagend voor gevorderden. Er zijn veel verschillende technieken, die met klei toegepast kunnen worden. Niet alleen met klei maar ook met anderen materialen kan geboetseerd worden waardoor mooie  figuren en sculpturen ontstaan.

lees verder

Bonsaivormen

Dit is een cursus voor gevorderde bonsailiefhebbers en is meestal volgeboekt maar er blijven twee  plaatsen gereserveerd voor beginnende bonsaïsten.  

lees verder

Chinees schilderen

In deze cursus wordt het schilderen met inkt, kleur en het zogenaamd fijn Chinees schilderen, Gongbi in het Chinees, geleerd. Gongbi is het laag over laag schilderen met Chinese verf op speciaal geprepareerd Chinees papier. Ook kan wat Chinese kalligrafie worden toegepast. Dus voor ieder wat wils.

lees verder

Edelsmeden

De cursus voor beginners is een kennismaking met het vak edelsmeden. Gevorderden kunnen zich toeleggen op het ontwerpen van eigen sieraden. Het basismateriaal is zilverplaat of zilverdraad.

lees verder

encaustic art

Encaustic art is een speciale schildertechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van bijenwas. Workshop/korte cursus Encaustic art

lees verder

Experimentele batik

Thea van der Zwan geeft een cursus van 8 lessen waarin zij de techniek van het batikken uitlegt en u zelf kunt experimenteren op textieldoek. Klik hier voor meer informatie en om u in te schrijven.  

lees verder

Schilderen met was

Wilt u experimenteren met verschillende technieken en diverse materialen? Dat kan. We hebben een cursus waarbij u verf en was gebruikt om een batik te maken en een korte cursus waarbij met was geschilderd wordt.

lees verder

Genealogie

Wat betekent mijn familienaam? Waar komen mijn voorouders vandaan? Wat deden zij voor de kost? Vragen die veel mensen zich wel eens stellen. In de archieven en steeds meer ook op internet zijn (vaak) de antwoorden te vinden.

lees verder

Mozaïeken

We hebben verschillende cursussen en workshops waarbij de mozaïektechniek gebruikt wordt.

lees verder

Luisteren naar muziek

Op dinsdag 1 september 2020 start een nieuwe  maandelijkse muzieklezingencyclus “Luisteren naar muziek”. Bedoeld voor muziekliefhebbers, die meer willen horen en weten over muziek.

lees verder

Pastel

De techniek van het werken met pastelkrijt komt uitgebreid aan de orde en wordt uitgewerkt in verschillende onderwerpen. o.a. stilleven, landschap en portret.

lees verder

Pentekenen

Het leuke van pentekenen is dat je met weinig materiaal: een blok en een fineliner, prachtige kunstwerkjes kunt maken.

lees verder

Taalcursussen

Het is nog een experiment maar we willen onze (creatieve) cursisten overhalen om internationaal ook hun mond te kunnen roeren. We starten met Spaans voor beginners.

lees verder

Tekenen en Schilderen

De techniek van het tekenen staat centraal, voor de uitwerking gebruiken we verschillende materialen zoals potlood, houtskool, pastelkrijt, inkt, aquarel- of acrylverf.

lees verder

Cursussen voor de kinderen

Sjors Sportief & Creatief Boskoop Creatief doet mee met Alphen Beweegt. Sjors Sportief & Creatief is een landelijke organisatie waarbij kinderen worden uitgenodigd voor een klein bedrag om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Docenten Annelies Leeflang en Charissa Stolk hebben speciaal voor Sjors Sportief & Creatief diverse leuke workshops…

lees verder