Afsluiting Tentoonstelling “Creatief Boskoop”

tini-kok-winnaar-publieksprijs-creatief-boskoop-2016 astrid-sytzema-winnaar-juryprijs-creatief-boskoop-2016 prijsuitreiking-creatief-boskoop-2016Bij de afsluiting van de succesvolle 42e jaarlijkse expositie “Creatief Boskoop” hoort ook een prijsuitreiking. Op zaterdag 17 december zijn twee prijzen uitgereikt in de Boskoopse Bibliotheek aan de winnende exposanten: de juryprijs en de publieksprijs.
De jury, die bestond uit Albert Dorresteijn (Voorzitter Stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude), Thea de Lange (Kunsthistorica), en Arnold Kruithof (kunstdocent Boskoop Creatief) hebben de werken beoordeeld op materiaalgebruik, kleur, compositie, expressie, originaliteit en presentatie, en ook dit jaar was de kwaliteit hoog, met bijna 40 veelzijdige ingezonden werken. Deze gelegenheid werd ook bijgewoond door Ria de Groot, voorzitter Boskoopse Dorpsraad.
De winnaars van de juryprijs zijn: Elly Stolk-Sytzema (3e prijs) voor de sfeer die haar werk “Ik wil niet in je ogen kijken!” opwekte, Els de Natris (2e prijs) voor haar werk “Artisjokken”, en Astrid Sytzema (1e prijs) voor haar prachtige schilderij “Op Reis”. De drie winnaars gaan we meer zien, want zij zullen in het najaar van 2017 met elkaar een speciale tentoonstelling verzorgen met hun eigen werken. De Rehobothschool Groep 4 werd aangemoedigd door een eervolle vermelding voor hun twee ingediende werken.
Ook heeft het publiek de werken beoordeeld tijdens het verloop van de expositie, door middel van stembiljetten geplaatst in de expositieruimte. De winnaars van deze publieksprijs zijn: Gerrie Hooftman en Yana Straver (gedeelde 2e prijs), en Tini Kok (1e prijs) voor haar schitterend werk “Wet Monkey Paradise”.
De winnende werken worden tijdelijk tentoongesteld in de etalage van het lege winkelpand (voorheen “Monique Mode”) in de Burgemeester Colijnstraat te Boskoop. Deze etalage wordt gebruikt door Boskoop Creatief als expositieruimte.

Reacties zijn gesloten.