Nieuws

 

 

 


Uitnodiging Kunst- en Cultuurmarkt Boskoop 2024
Net als in voorgaande jaren organiseert Boskoop Creatief een Kunstmarkt op de
Proeftuin van Holland in Boskoop. We doen het dit jaar gezamenlijk met de
Cultuurmarkt van Blooming Boskoop op zondag 9 juni.
Wij hopen ook dit jaar weer veel deelnemers te verwelkomen.
Alle kunstvormen zijn welkom. Wil je beelden, sieraden, schilderijen of andere
kunstuitingen laten zien; geef je dan nu op! In dit jaar zouden we het ook geweldig
vinden als u ook zou kunnen laten zien hoe u uw kunstvormen maakt.
Naast deze activiteiten zullen ook veel cultuuruitingen, zoals muziek, toneel, zang en
dans op deze dag worden gepresenteerd.
De kunstmarkt start 10.00 uur en stopt om 17.00 uur.
Inrichten van de kramen kan vanaf 8.30 uur en vanaf 17.00 uur kan alles afgeruimd
worden (niet eerder).
Wilt u meedoen met 1 of meerdere kramen, meldt u dan nu aan door hieronder te klikken
voor het inschrijfformulier. De aanmelding sluit op 1 mei en is definitief als de betaling
binnen is. Wacht niet te lang met inschrijven want we gaan maximaal 40 kramen
plaatsen.
De kramen kosten € 28,50,- per stuk (4.00 m x 0.90 m). U kunt het bedrag
overmaken op rekeningnummer NL32 RABO 03098 58704 t.n.v. Stichting Boskoop
Creatief onder vermelding van uw naam, Kunstmarkt 2024 en het aantal kramen.
Ook dit jaar hopen we weer op veel bezoekers en mooi weer!
Wij hebben er al zin in, dus geef u snel op!

Met kunstzinnige groet,
namens de Werkgroep Kunstmarkt 2024
kunstmarkt@boskoopcreatief.nl

U kunt zich hier inschrijven als deelnemer aan de Kunst- en Cultuurmarkt Boskoop 2024.

 

Kunstroute De Schone van Boskoop 2023

De Schone van Boskoop is dit jaar op zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 12.00 – 16.00 uur. U kunt 21 unieke locaties bezoeken in Boskoop, waar 45 kunstenaars hun kunstwerken tentoonstellen.
Bij winkeliers, De Plataan, bibliotheek en andere plekken is de programmafolder al te vinden. Op de dag zelf kunt u de folder in het raadHuis ophalen, waar de route start. De meeste deelnemers zullen de folder ook hebben liggen. U kunt de locaties weer ontdekken doordat ze gemarkeerd zijn met de bekende rode bordjes.
Klik hier voor de digitale versie van de folder deel 1 en deel 2.

Klik hier voor een fotoimpressie van de kunstroute.

 

 

 

Wedstrijdtentoonstelling voor kinderen & jongeren

Voor het eerst organiseert Boskoop Creatief een Wedstrijdtentoonstelling voor kinderen & jongeren in de leeftijdscategorieën 8 t/m 13 jaar en van 14 t/m 18 jaar.

Heb je recent een mooi kunstwerk gemaakt dan kan je meedoen met de Wedstrijdtentoonstelling Creatief Boskoop voor kinderen & jongeren. Jouw kunstwerk wordt tentoongesteld in een van de deelnemende etalages in de Dorpskern in Boskoop. Vanaf 25 oktober tot 10 november 2023 kan er gestemd worden op jouw kunstwerk. Ook wordt jouw werk beoordeeld door een vakjury. Behoor jij tot een van de winnaars? Voor elke leeftijdscategorie zijn er drie prijzen, daarnaast komt er een winnaarstentoonstelling in het Dorpskern van Boskoop.

 

 

Voorwaarden voor deelname:

– Leeftijd is van 8 t/m 18 jaar
– Maximaal één recent kunstwerk
– Tekeningen zijn ingelijst met een goed ophangsysteem.
– Afmetingen geschikt voor tentoonstelling in etalage
– Toestemming dat foto’s van de kunstwerken gebruikt mogen worden voor publicaties.

Klik hier voor het inschrijfformulier

 

Kunst en Groen 2023 op 29  mei  2023

Op Tweede Pinksterdag is een ieder weer welkom op de Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt “Kunst en Groen”, op twee locaties aan het Rijneveld in Boskoop tussen 10 en 17 uur. Het belooft weer een mooie dag te worden met in de hoofdrollen: planten, kunst, muziek, varen en natuurlijk een hapje en een drankje.

Op de Proeftuin van Holland aan het Rijneveld 153 tonen en verkopen regionale kunstenaars en organisaties hun werk vanuit kraampjes tussen het frisse groen en vanuit kunstwinkel BuitenRuimte. Muzikale optredens worden o.a. verzorgd door saxcelsior.
De locatie Plantentuin Esveld aan het Rijneveld 72 biedt, naast kunstenaars in de kas, een groot assortiment planten en als extra attractie een rondvaart met de in de lockdowntijd perfect opgeknapte Boskoopse rondvaarboten.
Parkeren kan bij verschillende daarvoor aangewezen parkeerterreinen van kwekers. Kunst en Groen ontvangt natuurlijk ook van harte bezoekers per fiets. Dit biedt de mogelijkheid om ook de kwekerijen tussen de twee adressen te bezoeken. Er is voldoende fietsparkeergelegenheid.

De organisatoren van Kunst en Groen, Stichting Boskoop Creatief, Plantentuin Esveld, Plantport Boskoop en de horecalocaties heten u allen van harte welkom!

Beleef WadCultureel op zaterdag 9 september 2023!

Beste (oud-)deelnemer aan WadCultureel,

De organisatie van WadCultureel 2023 is alweer in volle gang. Het programma staat al voor een groot gedeelte. Het belooft weer een mooie editie te worden.

Vanaf nu kan je je aanmelden voor verschillende onderdelen: de Kunst- en Cultuurmarkt, Waddinxveen Treedt Op, Waddinxveen Bakt! of Montmartre. Als nieuw event en onderdeel van Montmartre kan je dit jaar meedoen aan Waddinxveen Schetst. Van 12.00 tot 15.30 uur kunnen deelnemers vastleggen wat ze op en om het Gouweplein zien. Leuk voor iedereen die van tekenen en schilderen houdt. Ook zeer geschikt voor beginners! Om 16.00 uur vindt de jurering plaats. Meer info komt binnenkort op de site.

De evenementen vinden plaats op zaterdag 9 september 2023. Meld je zo snel mogelijk aan!

Zaterdag 15 april Grote opruimactie en workshop creatief met zwerfafval

 

Cursussen zomer en najaar 2023
Vanaf 21 maart 2023 kunt u zich weer inschrijven voor de cursussen in de zomer en het najaar. Oud-cursisten hebben tot de kunstmarkt op maandag 29 mei voorrang bij de inschrijving.

Wedstrijdtentoonstelling Creatief Boskoop 2022
Boskoop Creatief zal dit jaar alweer voor de 47e keer een expositie organiseren met de titel ‘Creatief Boskoop’. Vorig jaar hebben we de wedstrijdtentoonstelling gehouden in de etalages van winkeliers in de BC straat en de Koninginneweg. Zowel de deelnemers, winkeliers als de inwoners van Boskoop waren hier erg enthousiast over. Boskoop Creatief wil het daarom dit jaar graag weer op dezelfde manier organiseren.
De wedstrijdtentoonstelling is speciaal bedoeld voor Boskoopse (amateur)kunstenaars en cursisten van Boskoop Creatief. Iedere inwoner van Boskoop mag deelnemen met een schilderij, tekening, foto, textielwerk, kalligrafie, keramiek, beeldhouwwerk, sieraad, etc. Het werkstuk moet recent zijn en niet eerder tentoongesteld. De inschrijving gaat van start vanaf 1 augustus en is alleen mogelijk via de website van Boskoop Creatief. De sluitingsdatum voor aanmeldingen is afhankelijk van de beschikbare ruimte in de etalages en anders op 15 september 2022.
De expositie wordt gehouden van vrijdag 7 oktober tot vrijdag 28 oktober 2022. 
De werken kunnen worden beoordeeld door winkelend publiek d.m.v. het deponeren van stembiljetten in een stembus.
28 oktober worden de stemmen geteld en de prijswinnaars op de hoogte gebracht.
29 oktober om 11 uur vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in de Bibliotheek (ruimte Maakplaats).
Klik hier voor de uitslag van de publieksstemming en de beoordeling van de vakjury.

Kunstroute De Schone van Boskoop 2022
De kunstroute wordt dit jaar gehouden op zaterdag 8 en zondag 9 oktober.
U kon zich als deelnemer aanmelden tot 15 augustus 2022.
U kunt de folder en poster op zaterdag 24 september bij onze stand op de Braderie ophalen.

Op zondag kunt u ook op twee locatie naar muziekuitvoeringen komen kijken en luisteren. In het verenigingsgebouw van Excelsior aan de Biezen 6, speelt Saxcelsior elk uur van 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Steeds 40 tot 45 minuten en dan een korte pauze. Ook is er rustige live muziek van ‘Legend’ in het raadHuis van 12.00 tot ongeveer 16.00 uur.

Klik hier voor de folder met alle deelnemers en de locaties.

 

 

Kunst en Groen 2022 op 6 juni 2022

Op Tweede Pinksterdag is een ieder weer welkom op de Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt “Kunst en Groen”, op twee locaties aan het Rijneveld in Boskoop tussen 10 en 17 uur. Het belooft weer een mooie dag te worden met in de hoofdrollen: planten, kunst, muziek, varen en natuurlijk een hapje en een drankje.

Op de Proeftuin van Holland aan het Rijneveld 153 tonen en verkopen regionale kunstenaars en organisaties hun werk vanuit kraampjes tussen het frisse groen en vanuit kunstwinkel BuitenRuimte. Muzikale optredens worden hier verzorgd door zanger en pianist Bas Baelde (bij Buck) en Johnny Verger met zijn bandleden (bij Proef de Tuin).
De locatie Plantentuin Esveld aan het Rijneveld 72 biedt, naast kunstenaars in de kas, een groot assortiment planten en als extra attractie een rondvaart met de in de lockdowntijd perfect opgeknapte Boskoopse rondvaarboten. Horeca en muziek wordt hier verzorgd door Yume. Optredende bands “Klein Bandje” en “Pretty Small” hebben, ondanks hun bescheiden namen, een flinke muzikale impact. De mannen van Klein Bandje spelen voor een ieder bekende nummers. De meiden van Pretty Small brengen weer andere covers ten gehore.
Tussen de twee locaties is er (eveneens gratis) vervoer door hiervoor ingezette busjes. Parkeren kan bij verschillende daarvoor aangewezen parkeerterreinen van kwekers. Kunst en Groen ontvangt natuurlijk ook van harte bezoekers per fiets. Dit biedt de mogelijkheid om ook de kwekerijen tussen de twee adressen te bezoeken. Er is voldoende fietsparkeergelegenheid.

De organisatoren van Kunst en Groen, Stichting Boskoop Creatief, Plantentuin Esveld, Plantport Boskoop en de horecalocaties heten u allen van harte welkom!

Afscheidscollege cursus ‘Luisteren naar muziek’
Waarde muziekvrienden,
Deze aanhef hebt u ongeveer twee jaar moeten missen. Door Corona en privé omstandigheden werd ik genoodzaakt de cursus na 15 jaar te beëindigen.

Tijd voor een officiële afsluiting was er niet.
Dat heeft mij maar, zoals u mij liet weten, ook u gefrustreerd.
Ik kreeg meerdere berichten van cursisten waarin zij mij vertelden dat dit toch wel een zeer abrupt einde was.

Welnu …

Ik heb in overleg met enkele cursisten besloten twee afscheidscolleges te geven.
Eén in Westland en één in Alphen.

Voor de cursisten van de cursussen in Alphen, Nieuwkoop en Boskoop is het op woensdag 13 april van 9.30 uur tot 12.30 uur in de Concertzaal van de Muziekschool te Alphen.

Het wordt een BENEFIET AFSCHEIDSCOLLEGE.

Het programma staat vooral in het teken van de afgelopen 15 jaar. Hoogtepunten uit de muziekcolleges.
Maar ook over muziek als troost en bemoediging in moeilijke tijden.
Entree is € 10,00. De totale opbrengst zal worden overgemaakt aan Ukraine hulpfonds 555.
Inschrijven kan vanaf vandaag door deze mail te beantwoorden en door tegelijkertijd €10,00 over te maken op Bankrekening NL93 INGB 0000 7526 18 t.n.v. J. Hoogendoorn o.v.v. Muziek.
U wordt ontvangen met een kopje koffie en ook in de pauze is er koffie en thee.
Na afloop hoop ik nog even het glas met u te heffen.
We hopen op betere tijden. Ik verheug me op deze ontmoeting.

Met vriendelijke groet, Jaap Hoogendoorn

 

 

Expositie Boskoop 800 jaar Creatief in het boomkwekerijmuseum
Van 26 februari tot 30 april worden 25 kunstwerken getoond, die op de een of andere manier een creatieve uitdrukking geven van het thema 800 jaar Boskoop. Deze tijdelijke expositie is vrij toegankelijk met museumkaart of tegen gereduceerd tarief van € 2,50.

Het tegelproject 800 jaar Boskoop
Eerste tegellegging op vrijdag 28 januari 2022

Het tegelproject is gesponseerd door de stichting SanJacinto.

Inschrijving  van kunstwerken voor de expositie Boskoop 800 jaar Creatief is gesloten
Voor de expositie hebben zich 24 mensen ingeschreven met een eigen, collectief of oud kunstwerk ingeschreven. De expositiecommissie gaat de werken inventariseren en hiermee een tentoonstelling samenstellen, die vanaf 26 februari tot 30 april 2022 in het Boomkwekerijmuseum te bezichtigen is.

Oproep kunstwerken voor expositie Boskoop 800 jaar Creatief in het Boomkwekerijmuseum
In 2022 bestaat Boskoop 800 jaar! Boskoop Creatief en veel andere Boskoopse stichtingen en verenigingen willen dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Heb je een kunstwerk gemaakt, of heb je een kunstwerk in je bezit dat het thema 800 jaar Boskoop goed in beeld brengt? 

Meld je dan als deelnemer van de expositie Boskoop 800 jaar Creatief in het Boomkwekerijmuseum!

Voor deze expositie willen we inwoners van Boskoop én cursisten van Boskoop Creatief uitnodigen hun visie op Boskoop in heden en verleden te verbeelden.
Het thema 800 jaar Boskoop kan breed geïnterpreteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de geschiedenis van Boskoop, het opvallende slagenlandschap met vele sloten, het kwekersvak, de bekendheid over de wereld, de flora en fauna, de architectuur, de initiatieven op vrijetijdsgebied etc. 
Verbeeld het in beeldhouw- of boetseerwerk, keramiek, schilderij, tekening, collage of in elke techniek die je wilt.
Heb je een kunstwerk uit het verleden dat in het thema past dan mag je dat zeker inzenden. Zelfgemaakt of een erfstuk uit je familie, het mag.  

Aanmelden voor deelname kan tot uiterlijk 30 december 2021 via dit inschrijfformulier
De expositiecommissie en het bestuur van Boskoop Creatief maken een uiteindelijke selectie uit het aanbod van het ingezonden werk.
Lees daar ook goed de voorwaarden voor deelname. 
De expositie is geen wedstrijd en er zijn geen prijzen aan verbonden.
Om zo veel mogelijk werk te kunnen tonen zijn vooral werkstukken van geringe afmetingen van harte welkom. 
Verder denken wij vooral ook aan driedimensionale kunst die in de ruimte gezet kan worden.
Let wel, 1 werkstuk per deelnemer.

De expositie loopt van 26 februari tot 30 april 2022.
De expositie wordt feestelijk geopend op 25 februari 2022.
Bezoekers zijn welkom van 26 februari tot 30 april 2022.

Openingstijden van het museum: dinsdag tot en met vrijdag van 13:30 uur tot 16:30 uur. Zaterdag van 10:00 tot 16:30 uur.
De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 6,00, voor jongeren van 12 tot 18 jaar € 3,00. Waarschijnlijk is er een gereduceerd tarief als u speciaal voor de expositie komt.
Toegang is gratis voor kinderen onder 12 jaar, Museumkaarthouders, sponsors van het museum, vrienden van het museum.
 

Klik ook hier om u in te schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.