Beeldhouwen, donderdagavond

Beeldhouwen Els en Pim (16)

U kunt beeldhouwen met verschillende steensoorten: albast, serpentijn, marmer, en kalkzandsteen (hardheid 2 tot 3,5) of zachter speksteen, mergel.
De steen zal voornamelijk worden vormgegeven met hamer, klopper, steenbeitels en raspen.
Naast het leren omgaan met de steen zal er ook aandacht worden besteed aan beeldende elementen zoals compositie, vormkwaliteit en plaatsing van het beeld in de driedimensionale ruimte. Regelmatig wordt het werk besproken.
De te bewerken steen (meestal serpentijn of albast) kan via de cursus worden aangeschaft of u kunt zelf een steen kopen en meebrengen (Vermelden bij opmerkingen op het inschrijfformulier). U zult voor de steen afhankelijk van de grootte minimaal € 40,- kwijt zijn en voor een set eigen gereedschap vanaf €40,-

Belangrijk:

  • Deelnemers aan onze cursus beeldhouwen moeten tijdens het werken omwille van hun eigen veiligheid persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.
  • Wij stellen het dragen van veiligheidsbrillen, of andere gezichtsbescherming, verplicht. Dit omdat bij het beeldhouwen kleine schilfers kunnen wegspringen die uw ogen ernstig kunnen beschadigen.
  • Bij werkzaamheden waarbij fijn stof vrij komt adviseren wij u om ademhalingsbescherming in de vorm van een stofkapje te gebruiken.
  • Voorts wijzen wij u er op dat u zich dient te houden aan de overige veiligheidsaanwijzingen die worden gegeven tijdens de lessen.

Gaat u zelf een steen aanschaffen?

  • Kijk en luister goed naar je steen (barsten kan je zien maar ook horen).
  • Géén alleen machinaal te bewerken steen. We werken binnen en in een groep geeft dit te veel herrie en stof.
  • Koop om te hakken geen klein steentje want dat beperkt u in het hakken, gemiddeld 40 cm doorsnede of groter is oké.
  • Vraag een brochure aan bij de ‘beeldhouwwinkel’ en lees wat er bij de stenen staat. Deze geeft veel informatie voor een aanschaf.
  • Hebt u nog nooit gewerkt met steen neem dan een zachte steen (hardheid 2).
  • Vraag ook advies in de winkel, probeer met een rasp de steen en maak hem nat op een gezaagd vlak om de kleur te zien. Kies wel een steen die u qua vorm en kleur aanspreekt.

.

 

Direct inschrijven

Wie wat waar wanneer

Docent(en)
Els de Jong
Locatie
Atelier 58
Kosten
€ 192, inclusief koffie/thee voor 12 lessen en € 96 voor 6 lessen
Aantal deelnemers
minimaal 4 en maximaal 12
Dag en tijd
donderdagavond 19:15 - 22:15 uur
Data
12 sep, 19 sep, 26 sep, 3 okt, 10 okt, 17 okt, 24 okt, 31 okt, 7 nov, 14 nov, 21 nov, 28 nov

Meer over

Reacties zijn gesloten.