Workshop Kintsugi

Maak kennis met deze Japanse kunstvorm.

Kintsugi betekent letterlijk ‘de gouden verbinding’
Kin=goud + Tsugi=verbinding.

Kintsugi is rustgevend, herstellend, leuk om te doen en geeft een prachtig eindresultaat.

In Japan wordt gebroken keramiek niet weggegooid maar wordt het met goud- of zilverkleurige lak gerepareerd. Een eeuwenoude kunst die wekenlang in beslag neemt. Na het herstel ziet het item er totaal anders uit, het wordt namelijk niet onzichtbaar gerepareerd. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp. Zo krijgt het voorwerp een nieuw uiterlijk, het wordt niet alleen mooier maar ook uniek en krachtiger, het schittert!

De originele Kintsugi methode is helaas niet haalbaar in een workshop maar de moderne manier van lijmen met goud is een prachtige manier om toch aan Kintsugi te doen.  
Tijdens de workshop Kintsugi breek je een gekozen bordje en we gaan deze herstellen met goudlijm (zilver- en parelmoerlijm zijn ook beschikbaar)

Zo maak je een uniek en persoonlijk bordje.

Door het benadrukken van de breuklijnen met goud benadruk je ook dat imperfecties gezien mogen worden.

Metafoor

Kintsugi is een mooie metafoor voor het leven, ons eigen leven. Want iedereen heeft dingen meegemaakt en daardoor deuken en littekens opgelopen en niemand is perfect.

De acceptatie van imperfectie tijdens het herstellen van je item geeft een bevrijdend gevoel. Jouw levensverhaal, hoe vol deuken en littekens, is prachtig ook al is het niet perfect, jij mag er zijn!

​Voor mij betekent Kintsugi rust. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en op een mooie manier jou te laten zien dat je perfectie kunt loslaten.

Als je het prettig vindt kun je bij het ‘breekmoment’ een situatie in gedachte nemen die je wilt helen. Tijdens het lijmen van de gebroken stukjes, kan het je helpen de scheuren van die situatie te herstellen.

Maar Kintsugi kun je natuurlijk ook gewoon doen voor de  ervaring en/of gezelligheid en uiteraard ga je met jouw mooie kunstwerk naar huis.

 

 

Wil je ook een beetje goud aanbrengen in je leven? Een gezellige, unieke ervaring opdoen? Boek dan de workshop Kintsugi!

 

Je hoeft niet creatief te zijn om deze workshop te volgen, het is wel van belang dat je je handen goed kunt gebruiken, de workshop is inclusief alle materialen.

De workshop duurt 1.5 tot 3 uur, minimaal 4 en maximaal 6 personen.

Locatie: Proef de Tuin.
Kosten workshop: € 62.50 p.p. incl. alle materialen die nodig zijn en koffie/thee met lekkers.

Inschrijven op onderstaande data kan individueel of gezellig met meerderen via 0621636892, hier via de website van Boskoop Creatief of via Proef de Tuin;

  • Zaterdag 1 juni 13:30 uur

 

Direct inschrijven

Wie wat waar wanneer

Docent(en)
Natascha Schuring
Locatie
Proeftuin van Holland, Rijneveld 153, 2771 XV Boskoop
Kosten
€ 62,50 inclusief materialen en koffie/thee
Aantal deelnemers
minimaal 4 en maximaal 6
Dag en tijd
Zaterdag 1 juni om 13:30 uur

Meer over

Reacties zijn gesloten.