Thea van der Zwan

Thea van der Zwan

Naast mijn werk in de zorg ben ik altijd thuis creatief bezig geweest.
Uit hobbyisme heb ik de akte K gehaald en mij nog wat andere creatieve bevoegdheden eigen gemaakt.
Tien jaar geleden werd ik na het volgen van een workshop batik gegrepen door het batikken. Sindsdien volg ik nog steeds lessen bij de autoriteit op batikgebied Ria van Dijk.

Ik heb door de jaren heen mijn eigen stijl ontwikkeld en ben daar de laatste jaren ook mee naar buiten getreden. In mijn werk maak ik veel gebruik van zentangles. Daarnaast ben ik ook andere technieken gaan toepassen op mijn batikschilderijen. Het batikken blijft echter de basis van waaruit in mijn eigen schilderijen opbouw.

Het werken met textielverharder is een andere passie van mij. Met betrekkelijk eenvoudige hulpmiddelen is het voor iedereen mogelijk om een beeldje te maken. Ook mensen, die denken niet creatief te zijn, kunnen tot mooie resultaten komen.
Ik heb er keer op keer weer veel plezier in om mensen te laten ervaren dat zij zelf ook een beeldje van textielverharder kunnen maken. De kick die het mij de eerste keer gaf toen ik met een zelfgemaakt beeldje naar huis ging hoop ik ook op mijn cursisten te kunnen overbrengen.

Reacties zijn gesloten.