Met groen meer kunst

Op zondag 5 juni organiseren Vogelwerkgroep Koudekerk-Hazerswoude en Stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude activiteiten onder de titel “Met groen meer kunst”.  Liefhebbers van groen en kunst kunnen dan inspiratie zoeken in de natuur en vervolgens aan de slag met schilderen naar de natuur, werken met natuurlijk materiaal of het maken van een insectenhotel. Deze dag vindt plaats in het gebied van het Spookverlaat en op de boerderij van de fam. Kerkvliet. Van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur kan ieder onder deskundige begeleiding het gebied verkennen en vervolgens aan het werk. Een mooie en leuke dag voor natuur- en kunstliefhebbers!

Om 10.00 uur begint het project met een excursie Flora en Vogels onder begeleiding van leden van de Vogelwerkgroep Koudekerk-Hazerswoude. Tijdens de wandeling kan ieder inspiratie opdoen en materiaal verzamelen voor de activiteiten. Deze activiteiten beginnen rond 11.00 uur waarbij de meer gevorderde schilders met eigen schildermateriaal aan de slag kunnen. Een andere groep deelnemers kan met allerlei materialen uit de natuur een materieschilderij op doek (collage van natuurlijke materialen) produceren. Daarnaast is het mogelijk om een insectenhotel te maken met gevonden materialen uit het gebied. Kinderen kunnen ook meedoen met de activiteiten waarbij een materieschilderij of een insectenhotel gemaakt wordt.
De kosten voor deelnemers bedragen 5 euro p.p. en bij gezinnen is deelname voor kinderen tot en met 12 jaar gratis. Betaling vindt op de dag zelf plaats. Deelnemers kunnen zich uiterlijk 1 juni a.s. opgeven via stgkcr@gmail.com. Bij de opgave moet gemeld worden met hoeveel personen deelgenomen wordt, de leeftijden en de voorkeur voor een van de workshops  schilderen naar de natuur, werken met natuurlijk materiaal of maken van een insectenhotel. Snel opgeven is belangrijk in verband met de maximale groepsgrootte van maximaal  15 personen per workshop. Degenen die zich opgeven, krijgen een bevestiging en informatie over het programma en de gekozen activiteit.

Reacties zijn gesloten.