1ste Steenlegging mozaïektegels

In het najaar hebben Boskopers meegewerkt aan een blijvende herinnering in het straatbeeld van Boskoop door het maken van mozaïek-stoeptegels. Dit project is gesponseerd door de stichting SanJacinto.
Alle 8 locaties waar de mozaïektegels komen te liggen zijn uitgekozen in overleg met de bestratingsmedewerkers van de gemeente. De officiële eerstesteenlegging vond plaats op een zonnige vrijdagmiddag 28 januari bij de ingang van de bibliotheek op het Raadhuisplein.

Hellen Snoek deed het welkomstwoord en onze mozaïek-kunstenares en docent Jeanette Nieuwesteeg, legde de eerste steen. Wethouder Gert Jan Schotanus legde de 2de steen, met de woorden ” Hier wordt historie geschreven, dit is handwerk”.

De 3de steen werd geplaatst door de directeur van de bibliotheek Hester van Beek en de laatste tegel werd geplaatst door Cora Lindeboom die mee heeft geholpen om dit mogelijk te maken.

Stratenmakers stonden paraat om de mozaïektegels mooi op z’n plek te leggen. Maandag 31 januari zijn de andere 7 sets geplaatst door de stratenmakers.

Reacties zijn gesloten.