Tekenen en schilderen, donderdagmiddag

Mijn naam is Hans Verbeek. Ik teken, schilder portretten en illustreer. Binnen deze disciplines ontdek ik nog steeds nieuwe manieren van kijken en vertalen in beeld.
Op diverse locaties in de regio werk ik als docent tekenen en schilderen. In mijn atelier in Boskoop verzorg ik gedurende het hele jaar exclusief af te spreken workshops portretschilderen voor kleine groepen en privé-cursisten. Al jaren geef ik Zomerworkshops portret in onze boomgaardtuin.
Tekenen en schilderen begint met kijken, kijken en nog eens kijken. In mijn lessen besteed ik daar met uitdagende oefeningen ruim aandacht aan. De nadruk ligt steeds op de persoonlijke ontdekkingstocht van een ieder, zodat met behulp van techniek en compositie de unieke, eigen stijl en handschrift zichtbaar worden. Kijken gaat niet alleen over wát je voor je ziet en zo natuurgetrouw mogelijk weergeeft, maar bovenal over hoe je onderwerp je inspireert tot een schilderij. ‘Hoe iets zou moeten’ ruilen we in voor: wat kan er met dit of ander materiaal, wat gebeurt er als ik experimenteer, hoe voelt het en bovenal welk verhaal helpt het materiaal mij te vertellen in beeldtaal.”

De cursus is vooral gericht op het ontdekken en ontwikkelen van je eigen creativiteit.

Aan de hand van een thema wordt zowel naar waarneming als van een plaatje gewerkt. En natuurlijk is er ruimte voor ideeën vanuit de groep over onderwerpen die we kunnen behandelen.
Elke les/opdracht wordt aan het eind geëvalueerd. De techniek van het tekenen staat centraal, voor de uitwerking gebruiken we verschillende materialen zoals potlood, houtskool, pastelkrijt, inkt, aquarel- of acrylverf.
Deze cursus is uitermate geschikt voor beginners die willen ontdekken met welk materiaal zij het prettigst werken, maar ook voor gevorderden die graag met meer dan één materiaal willen werken.

 

 

 

U kunt zich helaas niet meer aanmelden.

Wie wat waar wanneer

Docent(en)
Hans Verbeek
Locatie
MFC De Plataan
Kosten
€ 168 inclusief koffie/thee tijdens de pauze
Aantal deelnemers
minimaal 8 en maximaal 12
Dag en tijd
donderdagmiddag van 13:15 - 15:45 uur
Data
26 sep, 3 okt, 10 okt, 17 okt, 24 okt, 31 okt, 7 nov, 14 nov, 21 nov, 28 nov, 5 dec, 12 dec, 19 dec

Meer over

Reacties zijn gesloten.